Persbericht - Tielt-Winge - Gerechtelijk onderzoek na winkeldiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Twee mannen van 31 en 37 jaar werden op dinsdag 19 december door de onderzoeksrechter aangehouden na een diefstal in een Krëfel-winkel in Tielt-Winge. 
 
Op 17 december wandelden de twee verdachten de winkel binnen. De manager herkende onmiddellijk één persoon als dader van een effectieve diefstal op donderdag 7 december in de winkel en van diefstallen in andere Krëfel-winkels. De manager sloot daarop de toegangsdeuren van de winkel en verwittigde de politiediensten. 
 
De politiezone Hageland kwam ter plaatse en kon de twee verdachten uit Etterbeek en Villeneuve-D'ascq in Frankrijk arresteren. In het voertuig van de twee verdachten werden vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. 
 
Momenteel wordt verder onderzocht of de verdachten aan andere diefstallen gelinkt kunnen worden. 
 
Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens winkeldiefstal en vereniging van misdadigers. De twee verdachten werden dinsdag 19 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 31-jarige verdachte werd aangehouden voor diefstal en bendevorming. De 37-jarige verdachte werd aangehouden voor bendevorming. Beide verdachten verschenen vrijdag 22 december voor de raadkamer, die heeft de aanhouding van beide verdachten bevestigd. 
 
De recherche van PZ Hageland zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten