Persbericht - Tienen - Poging doodslag

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Een 22-jarige man uit Tienen is op zondag 28 januari aangehouden door de onderzoeksrechter na een poging doodslag op een 15-jarige jongen op de Grote Markt in Tienen.

Een groep jongeren zat vrijdag 26 januari omstreeks 22u15 ter hoogte van het binnenplein aan de bibliotheek op de Grote Markt in Tienen. Op een gegeven moment wandelde de verdachte, samen met een vriendin, voorbij de groep.

Volgens de verdachte werd er iets negatiefs gezegd waardoor hij zich aangesproken voelde, wat de groep jongeren ontkende. Hij zou vervolgens een scherp voorwerp uit de handtas van zijn vriendin genomen hebben. Enkele jongeren hebben het daarop op een lopen gezet, achtervolgd door de verdachte. Het 15-jarige slachtoffer liep als laatste van de groep en werd in de rug verwond door de verdachte. De verdachte kon even later door de politiezone Getevallei worden gearresteerd.

De verdachte werd gearresteerd door PZ Getevallei en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn verhoor bekende de verdachte een vuistslag op de rug van het slachtoffer te hebben gegeven terwijl hij een scherp voorwerp in de hand had.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens poging doodslag. De 22-jarige verdachte werd op zondag 28 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de verdachte aan te houden. De raadkamer heeft op vrijdag 2 februari de aanhouding van de verdachte bevestigd.

De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter en zal trachten te achterhalen hoe de feiten zich precies hebben afgespeeld.  

Geen van de jongeren zou de verdachte kennen. Het slachtoffer is nooit in levensgevaar geweest.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten