Persbericht - Willebroek - Aanhouding bevestigd in onderzoek naar ontvoeringspoging

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Mechelen heeft afgelopen dinsdag de aanhouding van een 33-jarige man uit Bonheiden verlengd. Hij is één van de verdachten in een onderzoek naar een gewelddadige ontvoeringspoging.

Een 58-jarige man uit Willebroek werd op 9 november vorig jaar overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen op het moment dat hij uit zijn auto stapte. Het slachtoffer kreeg een stof in zijn ogen gespoten en de twee probeerden de vijftiger naar een camionette aan de overkant van de straat te sleuren. Dat mislukte en de daders sloegen te voet op de vlucht. In de bestelwagen vond de politie een stoel in de laadruimte, colsonbandjes, een koord, ducttape, een hamer en een breekmes.

Tijdens het onderzoek werden twee Albanezen van 24 en 33 aangehouden. De eerste man werd kort na de feiten opgepakt in de buurt, de andere man werd tijdens een huiszoeking op 22 december gearresteerd.

Het onderzoek van Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen naar de precieze aanleiding van de feiten wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten