Persbericht - 24-jarige bestuurder rijdt in op fietspatrouille van politie in Hasselt

Op donderdag 01 juni 2023  wilde een fietsploeg van het PIT-team van politiezone LRH overgaan tot de controle van een voertuig naar aanleiding van verdachte handelingen op de Oude Luikerbaan in Hasselt. Het voertuig wilde zich aan de controle onttrekken, nam de vlucht en is daarbij ingereden op de fietsploeg. De drie leden van het overlastteam van politie konden op tijd wegspringen, maar twee van hun fietsen werden volledig vernield. Een dienstvoertuig dat in bijstand kwam, werd even verderop ook aangereden door de verdachte en liep daardoor lichte schade op. De inzittenden geraakten hierbij niet gewond.

Er werd hierop een achtervolging ingezet op het vluchtend voertuig met bijstand van verschillende politiediensten (politiezones Limburg Regio Hoofdstad, Beringen-Ham-Tessenderlo, Bilzen-Hoeselt-Riemst, Lanaken-Maasmechelen en de federale wegpolitie Limburg). Het voertuig nam de vlucht via de autosnelweg en reed via de verkeerswisselaar in Lummen richting Nederland. Tijdens de achtervolging werden door de ploegen van de wegpolitie meerdere ernstige verkeersbreuken vastgesteld. Het voertuig nam uiteindelijk de afrit in Maasmechelen en reed verder richting Lanaken. Een motorrijder van de wegpolitie kwam hierbij ten val en geraakte lichtgewond.

Uiteindelijke crashte het vluchtend voertuig op de Steenweg ter hoogte van de Tournebride in Lanaken. De bestuurder nam te voet de vlucht maar kon ter plaatse al snel worden ingerekend.

De verdachte bleek een 24-jarige jongeman uit Maastricht te zijn. Betrokkene werd gearresteerd en zal worden verhoord door de politiezone LRH, zij voeren het verder onderzoek. De wegpolitie stelt de nodige pv’s op voor de verschillende verkeersinbreuken en politiezone LaMa stelt de pv’s op voor de verkeersongevallen

 

Update: 

De verdachte werd vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor gewapende weerspannigheid en inbreuken op de drugswetgeving. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.