Persbericht - diverse huiszoekingen door FGP ikv financieel onderzoek

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Beste leden van de pers,

Gelieve hieronder een persbericht mbt de diverse huiszoekingen van vandaag terug te vinden:

Limburgs gerecht voert financieel onderzoek naar leden VZW VRIENDENKRING KS

De VZW Vriendenkring KS werd in 2012 opgericht om de belangen van de ex-werknemers van de Kempische Steenkoolmijnen te behartigen. Limburgse justitie beschikt vandaag over ernstige aanwijzingen dat enkele verantwoordelijken van de VZW aanzienlijke geldbedragen hebben gebruikt om privé-aankopen en privé-uitstappen te betalen. Het verduisteren van gelden uit een vennootschap is strafbaar.

Het parket van Limburg heeft begin september 2022 een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens misbruik van vertrouwen en witwassen . Het onderzoek is in handen van een onderzoeksrechter in de afdeling Hasselt.

In het kader van dit onderzoek heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag 5 huiszoekingen uitgevoerd: Zutendaal, Zonhoven, Leopoldsburg , Tessenderlo en Hasselt. Er werden vijf personen gearresteerd. Rekeningen werden geblokkeerd en administratieve documenten werden in beslag genomen. De arrestanten zullen vandaag verhoord worden aangaande hun betrokkenheid bij de mogelijke verduistering van gelden.

Na de verhoren zal beslist worden of de personen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.“

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten