Persbericht - As - Labo ontdekt

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

“Vanochtend werd in een hoeve, gelegen in As (Nijverheidsstraat), een (amfetamine)labo ontdekt.

Er waren eveneens aanmaakproducten/precursoren voor de synthetische drugs aanwezig. Een grote hoeveelheid drugsafval (meer dan 2 ton), werd aangetroffen. Dit afval stond klaar om gedumpt te worden.

De bewoners, twee dames, werden gearresteerd. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en aangehouden.

De aanwezige paarden en honden werden door de inspectie voor dierenwelzijn in beslag genomen en overgebracht naar het opvangcentrum te Heusden-Zolder.

De milieuambtenaar van de gemeente As kwam ter plaatse om de bodemverontreiniging vast te stellen.

De speurders van de politie kwamen het labo op het spoor door alerte buurtbewoners en voorbijgangers, die een opvallende chemische geur hadden waargenomen. Zij contacteerden de politie.

Het onderzoek wordt verdergezet door de drugsafdeling van de federale gerechtelijke politie van Limburg.

Het parket van de procureurs des Konings en de politie willen het anoniem drugsmeldpunt Limburg nogmaals in de verf zetten. Van zodra je verdachte signalen, die kunnen wijzen op een drugslabo of – dumping waarneemt, aarzel niet en contacteer de politie of laat anoniem een boodschap achter op het nummer 0800/20877. Wie de signalen, die kunnen wijzen op een labo of dumping, wil herlezen, kan steeds terecht op www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be . “

 

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten