Persbericht - Lanaken- Sluikstort leidt tot ontdekking cannabisplantage  

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Een alerte burger merkte op  11 december 2023  in Lanaken een man op die in de berm een illegale sluikstorting uitvoerde. Het ging daarbij om verschillende plastic vuilniszakken.  De politiezone LaMa werd hiervan in kennis gesteld. Na controle van de vuilniszakken bleek het te gaan over restanten van een cannabisplantage.  

Door bijkomend onderzoek konden al snel twee verdachten worden geïdentificeerd, een 30-jarige vrouw uit Lanaken en haar 23-jarige partner uit Dilsen-Stokkem.  Bij beide verdachten werd een huiszoeking uitgevoerd.    

In de woning in Lanaken werd een  recent geoogste plantage aangetroffen alsook hoeveelheden cannabis. In de woning te Dilsen-Stokkem werd eveneens een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. Beide personen werden gearresteerd en werden gisteren , 12 december 2023, voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. De vrouwelijke verdachte mocht onder voorwaarden terug naar huis, de mannelijke verdachte werd aangehouden en werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt.   

De productie of teelt van drugs wordt een steeds groter probleem, ook in Limburg. Die productie heeft gevolgen voor onze veiligheid, onze gezondheid en onze leefomgeving. Drugsproductie is schadelijk voor ons allen. We kunnen dan ook niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk het is en blijft om de mensen aan te sporen melding te maken van verdachte situaties of gedumpt afval. Ruik je een vreemde, chemische geur? Zie je plots veel (nachtelijke) activiteit bij een leegstaand pand? Worden de ramen van een pand plots volledig dichtgemaakt?  Bemerk je een achtergelaten bestelwagen, vaak zonder nummerplaat? Elke melding kan het verschil maken. 

Anoniem Drugsmeldpunt Limburg : 0800/20.877

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten