Welkom op de webpagina 'Uitgelicht' van het parket Halle-Vilvoorde. Op deze pagina zetten we informatieve stukken, mededelingen en nieuws extra in de kijker.

Juni 2024:

- Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (https://www.caw.be) viert dit jaar haar tiende verjaardag. Om deze heuglijke gebeurtenis in de kijker te zetten bracht het CAW onder meer een magazine uit met artikels en interviews over diverse thema’s. In het stuk ‘Ketenaanpak tegen intrafamiliaal geweld’ komen substituut-procureur des Konings Mélanie Geeraerts en parketcriminologe Maaike Vanhooren uitgebreid aan het woord. 

“De afgelopen jaren is het CAW een onmisbare partner geweest voor het parket Halle-  Vilvoorde. Samen hebben we – met tal van andere partners – de ketenaanpak intrafamiliaal geweld opgestart, waarin we voor heel wat gezinnen uit het arrondissement iets in positieve zin hebben kunnen doen veranderen. Graag willen we deze mooie samenwerking ook naar de toekomst toe verder in stand houden. Zo zullen we heel graag ook samen met het CAW de stap maken naar het Veilig Huis Halle-Vilvoorde.” (Lieve Chrispeels, 1ste substituut – procureur des Konings en teamchef dienst persoonsgebonden materies)

+++

- Eind 2023 werd in Halle-Vilvoorde het mobiel stalkingalarm, of kortweg MSA, uitgerold. Deze kleine alarmknop zorgt ervoor dat slachtoffers van stalking in intrafamiliale context, die zich in een levensbedreigende situatie bevinden, snel alarm kunnen slaan wanneer hun stalker in de buurt is. Met één druk op de knop worden politie- en hulpdiensten verwittigd.

De politiezone K-L-M (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) ontwierp in samenwerking met de federale politie en parket Halle-Vilvoorde, een infobrochure met als titel ‘Stalking, en wat nu?’. Deze folder geeft slachtoffers algemene informatie over het fenomeen en reikt hen tegelijkertijd ook tips en hulplijnen aan om met deze moeilijke en vaak complexe situatie om te gaan.

April 2024:

10 jaar Halle Vilvoorde

Het parket Halle-Vilvoorde bestaat sinds 31 maart 2014. Het vierde het 10-jarig bestaan op 25 april 2024.

Lees er meer over: 

https://www.om-mp.be/nl/artikel/persbericht-halle-vilvoorde-10-jaar-halle-vilvoorde-parket-arbeidsauditoraat-federale

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/04/26/parket-halle-vilvoorde-viert-10e-verjaardag-mooie-resultaten/

https://www.ringtv.be/kijk-ring/nieuws-ring-25-04-2024

 


Februari 2024:
22 februari is de Europese Dag van het Slachtoffer. Samen met de dienst Slachtofferonthaal streeft het parket van Halle-Vilvoorde naar een toekomst waarin slachtoffers nog beter onthaald, ondersteund en geholpen worden. 

Luistertip: Podcast 'Slachtoffer uit de schaduw'

Volg ons via Linkedin en blijf geïnformeerd.
 

 

 December 2023:
 

Het interne magazine van het Openbaar Ministerie, kortOM interviewde Carol Vercarre, procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde over onder meer de uitdagingen voor de regio en justitie in het algemeen.November 2023:

- 25 november: Op de internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen zette het parket Halle-Vilvoorde een artikel online waarin het meer uitleg geeft over de aanpak van dossiers van seksueel geweld: https://www.om-mp.be/nl/artikel/artikel-halle-vilvoorde-het-parket-hall… 
 

- Op 23 november gaf het parket Halle-Vilvoorde uitleg over het mobiel stalkingalarm.

De lokale zender Ring TV pikte het nieuws op: https://www.ringtv.be/welzijn-samenleving-justitie/mobiel-stalkingsalar…
 

- Op 6 november legde Carol Vercarre, de eed af als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde: https://www.ringtv.be/rand-justitie/carol-vercarre-legt-eed-af-als-procureur-des-konings-van-parket-halle-vilvoorde


Oktober 2023:

Remote video URL

Het parket Halle-Vilvoorde zet, samen met de lokale en federale politie, sterk in op afleiding achter het stuur. In oktober 2023 werkte onze persmagistraat Gilles Blondeau mee aan de aflevering Focus op de weg van het programma Kijk Uit. 

Publications from
Halle Vilvoorde